Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

“Избери си спорт” – инициатива на Консултативния съвет за младежки политики Печат Е-мейл
Събота, 28 Септември 2013 08:44

По инициатива на младежите от Консултативния съвет за младежки политики към кмета на Община Троян, на 23 септември на централния площад, се проведе спортен празник под надслов: “Избери си спорт”. Събитието включваше презентации и атрактивни демонстрации на спортни клубове от общината. Организаторите са убедени в необходимостта от пълноценното оползотворяване на свободното време на учащите и с тази проява си поставиха за цел да мотивират повече деца да спортуват.

На централния площад бяха демонстрирани бойни изкуства, футболни и баскетболни умения и съвсем неочаквано за зрителите – атрактивна демонстрация с кану-каяк в шадравана.

Сребърната медалистка от световното първенство по биатлон, троянката Надежда Алексиева, изтегли печелившите от разигралата се томбола деца, които получиха истински футболни топки.

Кметът Донка Михайлова поздрави младежите от Консултативния съвет за тяхната прекрасна инициатива, обърна се към децата с пожелание за успешна нова учебна година, да се учат, да спортуват, защото спортът е здраве.

 

МАРГАРИТА ГЕНКОВА
Връзки с обществеността