Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Кметът Донка Михайлова преряза лентата на ново предприятие Печат Е-мейл
Понеделник, 07 Октомври 2013 07:49

На 27 септември в община Троян бе открито ново предприятие – “Био Енерджи” ООД за производство на екопелети, екобрикети, дървесен чипс. Негови управители са Павел Манчев и Орлин Бояджиев.

На откриването присъстваха: кметът на Троян Донка Михайлова, зам.-кметът Ангел Ангелов, директорът на Първа инвестиционна банка – клон Ловеч Николай Николов, началникът на троянската полиция гл. инспектор Марин Ичев, зам.-началникът на пожарната служба Петър Петров.

Фирмата е собственост на петима софиянци, които обаче са я регистрирали в Троян, така че всички данъци и такси ще влизат в бюджета на общината. Производството е базирано изцяло на местна суровина – отпадъци от мебелните фирми, което допринася за намаляване на замърсяването на околната среда в района. В момента в предприятието работят 16 човека, като допълнителна трудова заетост има за хората, които се занимават с добив на дървесина. Освен това се използват услугите на местна транспортна фирма за превоз на работниците. Планира се работните места да се увеличат до 25-30.

Кметът Донка Михайлова заяви: “Много ми се иска да бъдем една гостоприемна община. Да работим така, че в Троян да се разкриват нови работни места. Затова, като ръководство на общината, се стремим да създаваме една благоприятна бизнес среда, да бъдем безкрайно отзивчиви към хората, които искат да вложат парите си тук.” Кметът подчерта, че фирмата заслужава уважение, защото създава нов модел за обработка на остатъчната дървесина, допринася за съвременна енергийна политика на страната и е българска. Тя пожела на собствениците на предприятието то да просперира, за да им носи удовлетворение, а на работниците в него – да получават достойни доходи за своя труд.

 

Маргарита Генкова
Връзки с обществеността