Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Европейската комисия и европейските информационни мрежи в България организират информационно турне в периода 7 – 11 октомври 2013 г. Печат Е-мейл
Понеделник, 07 Октомври 2013 10:46

Европейската комисия и европейските информационни мрежи в България организират информационно турне в периода 7 – 11 октомври 2013 г.

На 11 октомври, петък, на централния площад, експерти от мрежите и доброволци от младежкия екип “Европа”, ще се срещнат с гражданите на Троян, които търсят информация за Европейския съюз. Целта на информационната кампания е повишаване на информираността на гражданите в по въпроси свързани с ЕС.

Ще бъдат разпространявани безплатни информационни материали, ще бъдат давани съвети по различни теми като права на гражданите на ЕС, годишните приоритети на ЕС, възможности за работа и обучение в ЕС, потребителски права, политика на ЕС, законодателство, програми и възможности за финансиране, бизнес в ЕС и др. Ще се провеждат и различни занимателни и образователни игри за по-малките.

Турнето е традиционна инициатива на Европейския информационен център “Европа Директно – София”, Европас и Еврогайдънс България, Център за развитие на човешките ресурси, Европейския потребителски център – България, Европейската мрежа в подкрепа на бизнеса и тази година се осъществява по повод Европейската година на гражданите.

 

Маргарита Генкова
Връзки с обществеността