Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Поздравления по случай Празника на град Троян Печат Е-мейл
Четвъртък, 10 Октомври 2013 10:58

Уважаеми съграждани,

Поздравявам ви с Празника на Троян и със 145-годишнината от обявяването му за град! За нас Троян не е просто географско понятие. Той е пространство, преживяно като съдба. Тук човек може да усети магическото единение на история, природни дадености, силни и здрави традиции. Но по-важно е друго – най-голямото достойнство на Троян сте вие, неговите хора - гордите балканджии, отвели своя град отдавна в Европа и света; трудолюбиви, гостоприемни и уверени във възможностите си хора, които с постоянство реализират идеите си! Защото съм сигурна, че всеки един от вас носи в сърцето си любовта, свободолюбието и гордия дух на своите предци, способен да прекрачи пределите на ежедневието и да сбъдне бъдещето.

Вярвам, че наред със знаците на изминатия през столетията път, ще постигнем заедно успехи за подобряване облика на общината, че резултатите от проектното финансиране ще стават все по-видими за всички вас, че районът - богат с културно-исторически забележителности и природни дадености, ще се утвърди като устойчива и печеливша туристическа дестинация.

Пожелавам на всеки един троянец здраве, повече поводи за оптимизъм и да направим Троян желано място, в което да се раждат и живеят децата ни.

Честит празник!

 

ДОНКА МИХАЙЛОВА
Кмет на Община Троян