Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Изпълнението на капиталовата програма в Община Троян Печат Е-мейл
Петък, 13 Юни 2014 08:30

Финансираният по Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите" проект на Община Троян, включва: цялостна реконструкция на две от най-натоварените улици в Троян, които са в много тежко експлоатационно състояние – „Македония" и „Симеон Велики"; основен ремонт на ул. „Спас Бояджиев"; текущ ремонт на улиците „Радецки" и „Здравец"; рехабилитация на път в кв. Миревско и рехабилитация на тротоари в кв. Ливадето.


За ул. „Спас Бояджиев" е сключен договор и вече се изпълнява. Положени са: основата, бордюри, привършва работата по тротоарите. При хубаво време следващата седмица ще бъде направено и асфалтирането. Изпълнител е „ПСТ Плевен" ЕООД.


За рехабилитацията на пътя в кв. Миревско е сключен договор с изпълнителя"ПСТ Плевен". По график изпълнението ще започне края на месец юли, след приключване на строително-монтажните работи /СМР/ по водния цикъл. Относно тротоарите в Ливадето, тяхната рехабилитация ще започне по същото време. Сключен е договорът с изпълнителя АС „Гарант" – Троян.


За останалите позиции: улиците „Македония", „Симеон Велики", „Здравец" и „Радецки", процедурите са проведени, изпълнителите са определени: „Пътприбор"ООД-София за ул. „Македония; „Виастрой" АД-Ловеч за ул."Симеон Велики" и ул. „Радецки"; „ПСТ Плевен"ЕООД-Плевен за ул. „Здравец" . Предстои сключване на договорите / в началото на другата седмица/.


По процедурата от 22 улици, разпределени в три обособени позиции, също са определени изпълнителите: „Инфрастроежи"ООД – Севлиево; „ПСТ Плевен" ЕООД-Плевен и „Пътприбор"ООД –София. Договорите ще бъдат сключени след 15 юни, когато изтича срокът за обжалване.


Открита е процедура за ремонт на част от тротоарите пред Марковския мост, по ул. „Васил Левски" и тротоарите по моста при старата полиция; ремонт на улица в с.Бели Осъм и укрепване на участък от ул. „Иван Вазов" в с. Терзийско.


По текущ ремонт на улици, завършен е ремонта на няколко улици в града / „Мир", „Борова", „Цар Калоян", „Раковски", II-35 в рамките на града и до с. Балканец, улици в с. Балканец, III-357 от „Кози вир" до мах. Дудевска.


Започна частична маркировка по улици, по които няма да има дейности по водния цикъл.

 


МАРГАРИТА ГЕНКОВА
Връзки с обществеността