Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Палатков лагер на язовир „Сопот” край Голяма Желязна Печат Е-мейл
Понеделник, 21 Юли 2014 09:38

Община Троян, Общински педагогически център и Сдружение Клуб по воден туризъм „Осмос” и тази година за пореден път организираха традиционния палатков лагер на язовир „Сопот“, който се проведе от 16 до 18 юли.

Общински педагогически център през учебната година спечели проект към ПУДООС на Министерството на околната среда и водите на тема: “Училище сред природата край язовир Сопот“.

Оборудването,което е спечелено от проекта са палатки,спални чували,туристически маси и спасителни жилетки.

Домакините на клуба приветстваха участниците в лагера и техните ръководители, като през целия период показаха сериозна организация, правилен подход и поведение към децата, за което им благодари.

В продължение на три дни децата усвояваха различни туристически сръчности и се забавляваха с водни атракциони. Беше проведен специален курс по лодководене от инструкторите при водния клуб.

Проведени бяха лекции на теми: Екологично възпитание,отрицателното въздействие от човешка дейност върху язовир Сопот,разделно сметосъбиране -представени от клуб „Екология“ към Общински педагогически център.Проектът включваше и засаждане на дръвчета край язовира в района около базата на Водния клуб.

Въпреки колебливите метериологични условия нищо не попречи на участниците за пореден път да изживеят приятни емоции на брега на язовира, да се веселят и забавляват.

Екипът на ОПЦ благодари на всички, които дадоха своя принос и съдействаха за успешната организация на палатков лагер на язовир „Сопот” 2014г. Това са: Община Троян и домакините от Клуб по воден туризъм „Осмос”. Благодарим ви!

 

Ценка Петрова
Директор ОПЦ-Троян