Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Информация от Общинския щаб за изпълнение на плана при бедствия към 10:00 часа на 27.10.2014 г. Печат Е-мейл
Понеделник, 27 Октомври 2014 10:31

Приключи поредното заседание на Общинския щаб за изпълнение на плана при бедствия. На територията на общината няма бедстващи и пострадали хора.

Пътната обстановка в общината бавно се нормализира. Общинската пътна мрежа е проходима, с изключение на пътя за Райковско и за Беклемето. Почистващи фирми работят в двата проблемни участъка. Екипи на Пожарна безопасност, Държавно горско стопанство в Троян, Община Троян и ОП „Комунални услуги”, както и 16 души от военното поделение в града, с необходимата техника, почистват нападали дървета в посока Беклемето, Дълбок дол – Борима и Цветански – Дебнево, Родопа -Кози вир в Троян, в посока мах. Дудевска. Работи се по привеждане в действие на блокирани снегорини в Белиш и Капинчо. Доброволно се включиха екипи на фирмите „Елма 13“, „Димко 6“ и „Осъм инженеринг“.

Очаква се около обяд да бъде осигурена проходимост в посока Троян на хората, които се намират на Беклемето.

Продължава да бъде тревожно положението с електроподаването. Над 20 високоволтови далекопровода в цялата Ловешка област са аварирали в момента. В началото на деня без ток са: Атлант, отделни групи къщи на територията на града, селата Гумощник, Терзийско, Шипково, Г. Желязна, Старо село, Ломец, Бели Осъм, Чифлик, част от Балканец, Патрешко, част от Орешак и Черни Осъм. През нощта са пристигнали групи на ЧЕЗ от Козлодуй, Враца, Левски и Плевен, които работят по възстановяване на авариралите електропроводи.

Екипи на ОП „Комунални услуги” и служители на Община Троян отстраняват нападали клони по тротоарите и уличната мрежа на града.

Поради отсъствие на мобилна връзка с основната част от селата на общината, ръководният екип на Община Троян пътува към селата, за да се констатират евентуални затруднения за гражданите и да бъдат отстранени проблемите.

 

МАРГАРИТА ГЕНКОВА
Връзки с обществеността