Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

За четвърта година два спортни клуба от Троян печелят проекти по програма на Министерството на младежта и спорта Печат Е-мейл
Вторник, 17 Февруари 2015 09:43

Клубът по биатлон и стрелба „Аякс“ и Спортен клуб „Чавдар“ – джудо, тази година ще работят по спечелените от тях проекти по програмите на Министерството на младежта и спорта - „Спорт за децата в свободното време – 2015г.“ и „Спортни занимания през ваканциите“. Кметът Донка Михайлова връчи Договорите по проектите на председателите на клубовете инж. Минчо Топалски и Николай Матеев, който е и треньор на джудистите.

Проектът на биатлонистите е на стойност 5 500 лв. и предвижда безплатни занимания за 45 деца, разпределени в три групи. Продължителността му е 6 месеца, като занятията ще бъдат на два етапа: от 1 февруари до 31 април и от 1 септември до 30 ноември.

„Това, което очакваме е да запалим у децата искрата към спорта въобще, а ако техният избор е биатлон, ще бъде добре. Искаме децата да укрепнат физически, да станат по-уверени в себе си и по-отговорни“, сподели Каролина Цочева, която е координатор на проекта.

Стойността на втория проект – на клуба по джудо, е 2 100 лв. и периодът за изпълнение е от 2 до 9 април т.г. и от 16 юни до 24 юли.

Михайлова поздрави присъстващите от двата клуба за спечелването на проектите, защото не са много клубовете, които търсят възможности за финансиране, а това е предпоставка нещата да се случват, колкото и скромно да е това финансиране, беше мнението на кмета.

Тя попита малките биатлонисти, които присъстваха на срещата, кое от обучението най-много им харесва и без да бъде изненада, отговорът беше : „стрелбата“. Изненадата беше друга – оказва се, че момичетата са по-добрите стрелци.

 

 

МАРГАРИТА ГЕНКОВА
Връзки с обществеността