Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Обедният влак за Свищов ще го има в петък и неделя Печат Е-мейл
Петък, 13 Януари 2012 09:52

От днес – 13 януари,  обедният влак по линията Свищов-Троян ще пътува в дните петък и неделя.

След редица действия, насочени към ограничаване на съкращенията на влакове по линията Ловеч-Троян от страна на Община Троян  в защита на интересите на гражданите се включи и областният управител Ваня Събчева. С нейното посредничество кметът на Троян Донка Михайлова и зам.-областният управител Сашо Данков проведоха поредица от срещи с представители на ръководството на Холдинг БДЖ, в резултат на което бе  постигнато съгласие да бъде възстановена линията.

Основните аргументи за съвместните усилия на областна администрация и Кмета на Троян са социалните. Редовната тарифа на влака по линията Ловеч-Троян е най-ниска в сравнение с останалите видове транспорт – 2,70 лв. Допълнителни намаления получават социално уязвимите групи.  В петък и неделя влакът се ползва предимно от ученици и студенти, които имат право на преференции в цените.

Както е известно от 10 декември миналата година обедният влак беше спрян.  Холдинг БДЖ ще наблюдава натовареността на влака и той ще бъде оставен да се движи само в случай, че има достатъчна натовареност. Само при наличие на достатъчен интерес на гражданите от ползването на услугата и достатъчна  степента на използваемост на  влаковете  и обедната линия Троян – Свищов да остане постоянна.

 

---
Маргарита Генкова

„Връзки с обществеността“