Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Кметът на Община Троян Донка Михайлова поздрави лекарите и акушерките от троянското АГ-отделение на болницата Печат Е-мейл
Понеделник, 23 Януари 2012 13:24

На 21 януари, Денят на родилната помощ, кметът на общината Донка Михайлова и зам.-кметът Поля  Димова, придружени от зам.-областния управител Сашо Данков, посетиха  родилното отделение в  троянската болница да поздравят лекарите и акушерките  по повод техния празник.

В духа на традицията г-жа Михайлова дари “бабата” – старшата акушерка Виолета Янева със символичен подарък -  с кърпа и сапун и  поздрави завеждащия отделението д-р Мишо Василев, лекарите и акушерките, като се обърна към тях с думите: “Поздравявам ви с този хубав празник на великото начало на живота, където вие сте ПЪРВИТЕ. Усмивката на вашето лице е  ПЪРВАТА, която озарява новороденото. Вашите ръце са ПЪРВИТЕ, които го докосват с първата глътка въздух, с първия вик на болка и щастие!” Тя пожела здраве и успехи на целия екип.

И както е на празник, гостите бяха почерпани от “бабите” акушерки от отделението, а д-р Мишо Василев съобщи радостната новина,  че празничният ден е започнал с раждането на близнаци.


Дай Боже, и занапред!

---
Маргарита Генкова
“Връзки с обществеността”