Навигация

www.troyan.bg

Спортни клубове Печат Е-мейл
Спорт - Спорт
Петък, 16 Март 2018 10:02

 

Не функционира към момента.

1. ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЕМИЛ  ПЕТРОВ АТЕВ – тел. 0897899510;

2. ТРЕНЬОРИ: ЕМИЛ АТЕВ, ПАВЛИН ДИШЕВ, ПЛАМЕН МОШЕКОВ, ВЛАДИСЛАВ ШИШКОВ, РУМЕН АТЕВ, СИМЕОН ДЕРМЕНДЖИЕВ;

3. КАРАТЕ-КЛУБ „АТНЕС” е учреден през  1990 година, а от 1992 членува в Българска Национална Федерация Карате/БНФК/. Освен участието в събития със състезателен характер трениращите, треньорите и помощник-треньорите ежегодно взимат участие в множество тренировъчни лагери, семинари и демонстрации. Редовно се полагат изпити пред комисия за технически степени – кю/дан. Друга добра практика, станала традиционна след 2007 г., са провежданите от международно признати инструктори  в Троян  семинари по карате и лична самозащита. От 2012 приоритет в работата на Клуба е работата с деца от Детските градини на територията на Общината,като ежегодно се провежда градски спортен празник „Костенурките- Нинджа”.

4. ИЗЯВЕНИ СПОРТИСТИ: Цветомир Стоилов, Красимир Лалев, Николай Алашки, Дочо Цвятков, Светла Димитрова, Минко Гечев, Павлин Дишев, Пламен Мошеков, Рени Димитрова, Десислава Станева, Стефан Пачков;

5. РЕЗУЛТАТИ 2017: Участие в 26 състезания и 9 лагера и семинари, 9 национални състезатели, 40 картотекирани, 5 организирани домакински събития в Троян, 130 общо практикуващи в Клуба, 160 спечелени медали – от тях 10 златни от Държавни първенства и две шампионски титли от Световно по годжу-рю карате.

6. ОБЩИНСКИ СУБСИДИИ: Съгласно „Наредба за финансиране на Спортни клубове” през 2017 г. Клубът е получил  6650 лв.

7. ТРЕНИРОВКИ СЕ ПРОВЕЖДАТ: ДГ ”СИНЧЕЦ”; ДГ” БУКОВЕЦ”; ДГ ”ЗДРАВЕЦ”;

8. ГРАФИК И МЯСТО ЗА СЪСТЕЗАТЕЛИТЕ НА КЛУБА: НЕУТОЧНЕНИ;

6. КОНТАКТИ: е-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. ; Фейсбук група „Карате-клуб „Атнес”;

 

СДРУЖЕНИЕ КЛУБ ПА БИАТЛОН И СТРЕЛБА „АЯКС“- ТРОЯН

ГР. ТРОЯН

 

Клуб по биатлон и стрелба „Аякс“ е регистриран през 1994 год., като юридическо лице с нестопанска цел за осъществяване на обществено полезна дейност. Сдружението е регистрирано в Националния регистър на Спортните организации, като член на Българска Федерация по Биатлон.

Ръководи се от пет членен Управителен съвет с председател Минко Василев Топалски.

Клубът е наследник на отбора по биатлон към Организацията за съдействие на отбраната.

През целия период от създаването си до днес, не е преустановявал дейност и е един от водещите клубове в страната. Всяка година тренират и са картотекирани за участия в състезания между 25 и 35 състезатели.

Работи се с всички възрастови групи и към момента се подготвят 42 състезатели.

През двадесет и четири годишният период в клуба, са израснали много състезатели попълнили редиците на националния отбор. Само на последните Зимни Олимпийски игри представиха страната ни, четирима състезатели, наши възпитаници: Владимир Илиев - единственият Европейски шампион по биатлон за България, Стефани Попова, Милена Тодорова - една от най-младите участнички на ОИ 2017 г. и надежда за женският национален отбор, и Емилия Йорданова.

За целия период клубът създава и надгражда собствената си материална база. Разполага с два модерни комплекса за биатлон. Единият е изграден изцяло със собствени средства, върху дарена земя от Община Троян. Намира се срещу старите гробища. Другият комплекс е изграден по проект на Министерство на младежта и спорта, намира се до мото полигон Троян и към момента е предоставен за ползване и на клуб по биатлон „Амбарица“.

Подготовката се осъществява на стадиона, стрелбищния комплекс срещу старите гробища, пътя за махала Длъжковска, като трасе за ролер ски и писта на Беклемето.

За подготовката на отбора се грижат трима треньори: Цветан Цочев, Надежда Ночева и Станка Комитова. И тримата отговарят на изискванията на Министерство на младежта и спорта за квалификация.

Всяка година клуб „Аякс“ провежда или е домакин на състезания от спортния календар на Българска Федерация по биатлон. През месец септември традиционно вече пет години се провежда Национално първенство по биатлон за ветерани.

Съдийска колегия от 25 човека, от които 4 с международна категория, обезпечават провеждането на състезанията.

За последните три години, от участия в състезания, проведени в страната състезателите са спечелили общо 169 подиума: 62 първи, 61 втори и 46 трети места.

За официални резултати от състезанията може да посетите сайта на БФ Биатлон -  http://biathlon.bg/.

 

За връзка с нас:

0879 433 773 - Цветан Цочев

0888 938 603 - Минко Топалски

Председател на УС – Мариян Стойков Данчев

Треньори: Тодор Петков Пастухов

Венелин Цветанов Иванов

Телефон: 0877497320

e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Web: http://karidov.wix.com/sko-hemus-troyan

Facebook: https://web.facebook.com/HemusTroan/

Тренировъчна база: бунгалата на тенис кортовете.

Тренировки: понеделник, сряда и петък от 15 часа до 18 часа.

 

През 2017 г. от Държавни първенства клубът има завоювани 17 златни, 28 сребърни и 10 бронзови медала. Още много медали и купи от състезания в страната.

Клубът организира традиционният Национален крос „По стъпките на Васил Левски“ до Троянския манастир, купа „Троян“ и маратон по ориентиране „Хемус“ с много участници от страната. През 2018 година сме домакини на Държавно първенство по нощно ориентиране и Държавно първенство – „Маратон по ориентиране“.

Спортът ориентиране в град Троян е с многогодишни традиции. Троянските ориентировачи са сред основоположниците на този спорт в страната и водещ клуб с успехи и шампиони. В миналото всеки втори човек в града се е занимавал в различна степен с ориентиране.

Спортът ориентиране освен чисто спортно – физически, изгражда у децата и качества като увереност, самостоятелност, способност за вземане на бързи и самостоятелни решения, издръжливост, смелост, екипност и приятелство.

Клубът разполага с чудесна база за обучение, треньори и деятели, които работят абсолютно безвъзмездно и с огромно желание. Имаме най-добрите специалисти по топографска подготовка, както и най-големия картен фонд в страната.

ЗАЩО ОРИЕНТИРАНЕ?

- Защото ориентирането е спорт, чрез който общуваш с природата, обикваш гората и нейната зеленина, а през зимата се радваш на чистия сняг;

- Защото ориентирането е спорт, който те прави здрав и силен, благодарение на чистия въздух и движението сред природата;

- Защото ориентирането е спорт, чрез който пътуваш из цяла България и посещаваш места където трудно би отишъл без причина. А така откриваш колко прекрасен и инетресен е светът извън дома;

-  Защото ориентирането е спорт, който изгражда качества и прави децата самостоятелни и отговорни;

- Ориентирането е спорт, който се практикува през лятото и зимата, в който може да се състезаваш и на колело и който може да се практикува и през нощта.

Лятно ориентиране

Oриентирането е спорт, в който състезателят самостоятелно, с помощта на карта и компас, за възможно най-кратко време преминава през контролни точки, отбелязани на картата и маркирани на местността. Съвкупността от тези контролни точки представлява състезателен маршрут, който подлага на проверка както способностите на състезателя да се ориентира, така и неговите физически възможности. Състезателят по ориентиране получава информация за маршрута от топографска карта и описание на контролните точки, които взема непосредствено преди старта. Маркираните на местността и на картата контролни точки са задължителни за преминаване места, но състезателят сам избира пътя между тях на базата на своята техническа подготовка. Скоростта по маршрута се определя както от физическата подготовка, така и от способността за бързо и точно четене на картата.

Ски ориентиране

Ски ориентирането е една от четирите дисциплини в ориентирането и е зимен спорт, който съчетава ски бягане и четене на карта. Състезанията се провеждат в местност, предварително подготвена с гъста мрежа от ски следи. Състезателят самостоятелно, с помощта на карта и компас, възможно за най-кратко време, преминава през контролни точки, които са отбелязани на картата и маркирани на местността. Съвкупността от тези контролни точки представлява състезателен маршрут, който подлага на проверка както способностите на състезателя да се ориентира, така и неговите физически възможности – придвижване със ски.

Коло ориентиране

Колоориентирането е една от четирите дисциплини в ориентирането, която съчетава колоездене и четене на карта. Състезателят самостоятелно, с помощта на карта и компас, възможно за най-кратко време, преминава с велосипед през контролни точки, които са отбелязани на картата и маркирани на местността. Съвкупността от тези контролни точки представлява състезателен маршрут, който подлага на проверка както способностите на състезателя да се ориентира, така и неговите физически възможности – колоездене.