Начало Обществени съвети Кметски съвети

Навигация

www.troyan.bg

Кметски съвети

КМЕТСКИ СЪВЕТИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА ТРОЯН


В кметствата и кметските наместничества на територията на Община Троян се създават Кметски съвети със съвещателни и консултативни функции за подпомагане дейността на кметовете/наместниците на населените места.

Кметските съвети са институции на общността, които се създават по инициатива на жителите на съответното населено място на територията на Община Троян и осъществяват своята дейност на доброволен принцип за срок от четири години. Те не са политически структури и не се занимават с политическа дейност. Кметските съвети могат да се произнасят по въпроси от обществено значение за населеното място в което са създадени.

 

Дейността на Кметските съвети цели:

Да стимулира инициативата на жителите при решаване на проблемите на кметствата/наместничествата на територията на Община Троян;

Да стимулира гражданското участие чрез публични форми, действия и предложения и да осигурява прозрачност в управлението и развитието на населеното място;

Да се повиши ролята на жителите на населеното място за осъществяване на обществен контрол при разпореждането с обекти, общинска собственост, съгласно действащото законодателство.

 

Филтър по заглавие     Покажи # 
# Заглавие на статията
1 Кметски съвет - Врабево
2 Кметски съвет - Балканец
3 Кметски съвет - Гумощник
4 Кметски съвет - Белиш
5 Кметски съвет - Орешак
6 Кметски съвет - Черни Осъм
7 Кметски съвет - Шипково
8 Кметски съвет - Калейца
9 Кметски съвет - Дебнево
10 Кметски съвет - Голяма Желязна
 
« НачалоПредишна12СледващаКрай »
страница 1 от 2