Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Община Троян и Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата, организира от 1 до 5 май 2013г. в Националното изложение с.Орешак Печат Е-мейл
Петък, 05 Април 2013 07:18

Община Троян и Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата, организира от 1 до 5 май 2013г. в Националното изложение с.Орешак,

ХХVІІ Национална изложба на народните художествени занаяти с международно участие – “Орешак 2013”.

В последните месеци, кметът на Община Троян Донка Михайлова и управителя на Изложението Иван Чакъров, проведоха поредица от срещи с представители на дипломатически мисии у нас. Целта бе да бъде предизвикан интерес към Троян и да бъдат обсъдени възможностите за съвместни културни изяви и по-конкретно – участие в Националната изложба от 1 до 5 май 2013година, което е поредната стъпка за превръщането на изложбата в Орешак в международен център на занаятите и приложните изкуства.

Проведените с посланиците срещи дадоха своя резултат. Участие в изложбата ще вземат майстори на занаятите от България, Китай, Япония, Северна Корея, Индонезия, Полша, Франция и Палестина.

Изложбата ще ни отведе в един прекрасен свят от форми, багри и композиции, ще ни разкрие магията на визуалните изкуства, с помощта на която нашите автори пренасят традицията във времето.

Откриване: 1 май 2013г., 11.00 ч.

 

Маргарита Генкова
“Връзки с обществеността”