Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Общината събаря опасни сгради Печат Е-мейл
Петък, 25 Октомври 2013 09:23

Три сгради общинска собственост, намиращи се на територията на община Троян, подлежат на събаряне. Става въпрос за двете детски градини в кв. Ливадето и в кв. Василевски и бившето училище “Отец Паисий” в Кнежки лъг. Това решение е взето след направен оглед на сградния фонд  от комисия, назначена със  заповед на кмета и след получени сигнали от граждани за лошото състояние на обектите.

Според зам.-кмета Поля Димова въпросните сгради  са опасни и представляват заплаха, тъй като  са посещавани от деца, които играят в тях и това налага тяхното обезопасяване. За двете детски градини има решение и заповед за събаряне, а за училището в Кнежки Лъг все още няма окончателно решение.

Вследствие на течове покривите  и на трите обекта са пропаднали, има изгнили улуци и водосточни тръби, на места е пропаднал дървеният  гредоред, разрушена е  мазилката, срутени са вътрешни  зидове и техническото състояние на сградите създава предпоставки  за досрутване и може да доведе до  много сериозни и нежелателни последици.

Становището на комисията извършила огледа, с председател главният архитект на Общината арх. Боян Кръстев, е категорично, че сградите са негодни за по-нататъшно използване и вредни в санитарно-хигиенно отношение и следва да бъдат премахнати.

Намерението на  общинското ръководство е на мястото на съборените сгради да се изградят площадки за игра и отдих.

 

Маргарита Генкова
Връзки с обществеността