Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Гости в АГ отделението на Бабинден Печат Е-мейл
Сряда, 22 Януари 2014 10:05

Кметът на Троян Донка Михайлова, зам.-кметът Поля Димова и Валентина Даскалова – гл.експерт социална и здравна политика в общинската администрация, гостуваха на 21 януари – Деня на родилната помощ в родилното отделение на троянската МБАЛ "Д-р Георги Стоев – Шварц". И както повелява отколешната традиция, гостите дариха главната «баба» - старшата сестра на отделението Румяна Лазарова, с красив букет цветя и символичен подарък кърпа и калъп домашен сапун.

В поздравлението си към завеждащия отделението д-р Марин Василев и към екипа от лекари и акушерки на отделението, славещо се като едно от най-добрите в региона, г-жа Михайлова се обърна с думите: "Днешният ден е празник на новия живот, защото няма по-щастлив момент за всяко семейство от раждането на детето. Първият светъл лъч на нежността, който озарява новороденото, е усмивката на майката, но първата ръка, която го докосва е на лекаря или на акушерката. Затова благодарността и почитта към вас е безмерна, защото помагате на всяка жена да преживее най-трудните, но и най-прекрасните мигове от живота си!"

Специалното внимание на г-жа Михайлова бе към д-р Йоанна Ценова – лекарят, в чиито ръце е проплакала първата й дъщеря Адриана. Д-р Ценова бе зарадвана с чудесен букет. /Преди броени дни Адриана получи авторитетната награда на Forbes България. Честито!/

Кметски подарък имаше и за Леонид и Светозар – двамата юнаци, проплакали наскоро в отделението и намиращи се все още под грижите на медицинския екип. На щастливите мъжки майки бяха връчени подаръци за малчуганите – хавлиени кърпи за баня.

И както повелява традицията, домакините почерпиха гостите си. И се поразговориха с тях – за успехите, проблемите, перспективите. Споменато бе с гордост, че Акушеро-гинекологичното отделение в Троян е предпочитано не само от троянки, но и от жени от други места, като Тетевен, Угърчин, Ловеч, Велико Търново и дори столицата София.

 

МАРГАРИТА ГЕНКОВА
Връзки с обществеността